Verkiezingsprogramma 2018 – 2022 CDA Alblasserdam vastgesteld

22 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Verkiezingsprogramma 2018 – 2022 CDA Alblasserdam vastgesteld

ALBLASSERDAM - Zaterdagochtend 20 januari heeft lijsttrekker Arco Strop het verkiezingsprogramma van het CDA Alblasserdam aangeboden aan Andre Ruikes, voorzitter en lijstduwer. De locatie hiervoor was de Wensveenrotonde waar het CDA graag ziet dat de 4e afslag (richting Poldersemolenweg) wordt gebruikt als ontsluiting van Oud-Alblas. “We willen hiermee de doorstroming bevorderen en de veiligheid vergroten” aldus Arco Strop.

Het programma draagt de titel Geloven in de kracht van samen. Met deze titel wil de partij tot uitdrukking brengen dat zij zich geworteld voelt in de samenleving. Alblasserdam is een gemeenschap waar we niet langs maar mét elkaar leven. Tevens verwijst de titel naar de christelijke achtergrond van het CDA.

Het verkiezingsprogramma is opgebouwd rond 3 hoofdthema’s , voorzien van een stevig fundament. In hoofdthema Groen staan voorstellen voor een duurzame leefomgeving, het verhogen van de kwaliteit van de buitenruimte en de bescherming van de natuur. Het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer moet bevorderd worden. Het CDA spreekt zich uit voor meer zelfwerkzaamheid in het wijkgroen. De aanleg van een fietspad door de Groene long wijst zij af.

In het hoofdthema Actief geeft de partij haar visie op recreatie en toerisme. Een verzelfstandiging van Sportpark Souburgh is een van de plannen. Op scholen moeten leerlingen onderwijs krijgen in het Alblasserdamse erfgoed. Ook het aanbrengen van informatieborden kan de kennis over cultuur en historie vergroten. Het CDA maakt zich hard voor het behoud van schoolzwemmen.

In hoofdthema Zorgzaam worden voorstellen gedaan voor ondersteunen van vrijwilligers, zoals mantelzorgers. Zelfstandig wonen en vergroten van mobiliteit van ouderen wil het CDA stimuleren. Tevens wil de partij zich inzetten voor een verdergaande samenwerking tussen maatschappelijke partners en de vele geloofsgemeenschappen die Alblasserdam telt.

In de paragraaf Stevig fundament staan voorstellen voor meer huurwoningen voor mensen met lage en middeninkomens en de promotie van Alblasserdam als vestigingsplaats voor bedrijven. Aan maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt veel waarde gehecht. Het CDA is voor behoud van winkelsluiting op zondag. Veiligheid vormt een belangrijk onderwerp: buurtpreventieteams met ondersteuning van de buurtagent moeten zorgen voor de veiligheid in buurten en wijken. Ook de verkeersveiligheid krijgt aandacht: verbetering van gevaarlijke kruispunten en regulering van verkeersstromen op de dijk. Het CDA zet zich in voor een ontsluiting richting Oud-Alblas via de Wensveenrotonde.

Op gebied van organisatie en financiën blijft het CDA voorstander van behoud van de zelfstandigheid van Alblasserdam. Samenwerking met de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfherenlanden wordt gecontinueerd. Deze samenwerking biedt mogelijkheden tot een verdere efficiëntere bedrijfsvoering in de gemeentelijke en de regionale organisaties. Het CDA zet zich in voor minimaal gelijk houden en waar mogelijk verlaging van de woonlasten in Alblasserdam.

De locatie van aanbieding was de Wensveen rotonde. Daar is ook bijgevoegde foto genomen.

Bron foto: CDA Alblasserdam.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.