woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Lezing: Syrische vluchtelingen aan de grenzen van Fort Europa

Lezing: Syrische vluchtelingen aan de grenzen van Fort Europa

29 maart 2016
Van dinsdag 29 maart 2016 tot en met dinsdag 29 maart 2016
Van 18:30 uur tot en met 21:30 uur

Informatieve lezing over het thema 'vluchtelingen' door Pieter Stockmans.

Pieter Stockmans is onderzoeksjournalist en co-auteur van het boek De Jihadkaravaan. Hij reist sinds 10 jaar door Noord-Afrika en het Midden Oosten. Aan de hand van foto's vertelt hij over zijn ervaringen en ontmoetingen.

Het thema van de avond is 'Syrische vluchtelingen aan de grenzen van Fort Europa'. Bijna 5 miljoen Syriërs hebben hun land verlaten, op de vlucht voor bombardementen en milities die dorpen en steden kaapten voor een nietsontziende oorlog. De meeste Syriërs zoeken veiligheid in de buurlanden, waar ze op zoek gaan naar werk en onderwijs voor hun kinderen. Een kleine minderheid probeert een nieuw leven op te bouwen in Europa, meestal noodgedwongen. Wie zijn deze vluchtelingen? Hoe worden ze opgevangen? Hoe leven ze in hun gastland? Hoe en waarom komen ze naar Europa?

Vanaf 18.30 uur staan er verschillende informatietafels waar organisaties en stichtingen die werken voor vluchtelingen informatie geven. Ook de NT2 taalcursisten van opleidingsinstituut Delken & Boot zijn aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan en bereiden speciaal voor deze avond Syrische lekkernijen.

Na afloop van de lezing kan je het boek De Jihadkaravaan kopen en laten signeren. Een boek over de achtergronden bij alle conflicten die de laatste jaren tot grote vluchtelingenstromen hebben geleid. Meer informatie: www.pieterstockmans.be/blog/book

Praktische informatie
18.30 uur: inloop en aanvang infomarkt
Locatie: De Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht
Prijs: gratis, vooraf aanmelden verplicht

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

De Bibliotheek AanZet

Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153

078 620 55 00

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!