woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Kerst in Paramaribo

Kerst in Paramaribo

18 maart 2016
Van vrijdag 18 maart 2016 tot en met vrijdag 18 maart 2016


Voor de voorstelling Kerst in Paramaribo (geen kerstvoorstelling) op vrijdag 18 maart in Schouwburg Kunstmin kunt u kaarten bestellen via  www.kunstmin.nl of telefoninsch: 078 639 79 79

Suriname is nu 40 jaar onafhankelijk. Het land lijkt op het eerste gezicht niets met Nederland gemeen te hebben, behalve dan de taal en de ANWB borden. Maar van de 800.000 Surinamers wonen 300.000 mensen in Nederland. Zij werden hier beroemde voetballers, advocaten, politici én theatermakers. Hoe staat het met de band tussen Nederland en de voormalige kolonie? En kent de (Surinaamse) Nederlander het Suriname van nu nog wel?

Samen met actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar in Paramaribo wonende vader Borger Breeveld, acteur uit de film Wan Pipel (1976), gaat Het Volksoperahuis op onderzoek uit. Kerst in Paramaribo is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van een jong land, 40 jaar na de onafhankelijkheid. En zoals altijd bij Het Volksoperahuis is er volop muziek, nu met opzwepende kaseko- en andere Caribische ritmes.

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster en speelde in voorstellingen als De Eenzame, Sophie en Nola (bij Urban Myth) en Gejaagd door de Wind (bij Matzer). Zij acteerde in verschillende tv-series, waaronder Noord/Zuid en De Fractie en in films als Sonnyboy en Mijn Opa de Bankrover. Afgelopen zomer stond Manoushka al met Het Volksoperahuis op De Parade met de muzikale voorstelling The Long and Winding Road. Borger Breeveld vertolkte de hoofdrol in de film Wan Pipel van Pim de la Parra. De film, met ook Willeke van Ammelrooy, werd gemaakt net na de Surinaamse onafhankelijkheid en heeft een legendarische cultstatus. Borger Breeveld is nu  regisseur/producent van videoproducties en werkt nog regelmatig als acteur en zanger.

Het Volksoperahuis, bestaande uit schrijver en muzikant Jef Hofmeister en acteur/regisseur Kees Scholten maakt al 26 jaar muziektheatervoorstellingen vanuit het brandende verlangen om de wereld om ons heen te begrijpen. Hierin worden verhalen van individuen metaforen voor hedendaagse kwesties. Het Volksoperahuis werkt aan een cyclus van voorstellingen over hoe ons koloniale verleden ons heden nog steeds beïnvloedt. Eerder onderzocht zij de band met Curaçao en Indonesië en werkte Het Volksoperahuis samen met o.a. Teatro Luna Blou uit Willemstad (Tambú, a Freedom Song), met Izaline Calister en Jörgen Raymann (Geen Liefde Zonder Vrijheid) en het Papermoon Puppet Theatre uit Indonesië (Hete Peper).

Credits
Kerst in Paramaribo wordt gemaakt en gespeeld door: Jef Hofmeister, Kees Scholten, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Borger Breeveld en Walther Muringen
Licht: Gé Wegman
Decor: Robert van der Hoop en Bas Peeters
Techniek: Robbert de Jongh
Productie: Djoere de Jong/ProductieCollectief

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76

078-6397973

www.kunstmin.nl
Deel dit bericht met je vrienden!