vrijdag 25 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Burgemeester Brok speciale gast tijdens muziekfestival in Energiehuis

Burgemeester Brok speciale gast tijdens muziekfestival in Energiehuis

16 maart 2016
Van woensdag 16 maart 2016 tot en met woensdag 16 maart 2016


Topvioliste Esther Apituley en haar muzikale companen brengen op zaterdag 19 maart in het Energiehuis een veelzijdig muzikaal en theatraal programma. Muziek van Bach staat centraal. Speciale gast is burgemeester drs A.A.M. Brok van Dordrecht, een gekend Bachliefhebber. Ook het Drechtsteden Jeugdorkest en het Drechtsteden Bach Koor geven acte de présence.

Tijdens de voorstelling met de toepasselijk naam Carte Blanche spelen Esther en haar strijkkwartet wat de burgemeester graag wil horen. De burgemeester licht zijn keuze persoonlijk toe. Aanvang 16.30 uur.

What's App Bach van theatermaker Ko van den Bosch is voor jongeren de ideale kennismaking met het werk van de beroemde componist. De jonge musici van het Drechtsteden Jeugdorkest en de al even jonge actrice Linda Lugtenborg schitteren in deze familievoorstelling die draait om een strenge, Russische pianopedagoge en om de muziek van Bach. Aanvang 19.30 uur.

De voorstelling Bach & Bleekwater brengt meesterlijk in beeld hoe een mens geraakt kan worden door muziek. Esther Apituley en actrice Leny Breederveld spelen een violiste en een schoonmaakster die onbedoeld gelijktijdig op het podium belanden. De een om te spelen, de ander om schoon te maken. Wie trekt aan het langste eind? Esther Apituley speelt tijdens de voorstelling solo de beroemde Bach Chaconne. Ook klinken de geoefende stemmen van de leden van het Drechtsteden Bach Koor. Aanvang 20.30 uur.

Een muzikaal diner in Khotinsky (aanvang 18.00 uur) en een swingende Afterparty (vanaf 22.00 uur) maken de programmering van dit eendaagse festival compleet. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!