woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Hoe veilig is mijn buurt

Hoe veilig is mijn buurt

04 maart 2016
Van vrijdag 04 maart 2016 tot en met vrijdag 04 maart 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Maandagavond 4 april vanaf 20:00 uur informatie-avond voor WhatsApp buurpreventie deelnemers

Een kleine 100 van de in totaal 1.600 deelnemers aan de Veilige-Wijk-App (WhatsApp buurtpreventie in Dordrecht) komen maandag 4 april naar het stadskantoor in Dordrecht voor een informatie-bijeenkomst over veiligheid in de buurt. De bijeenkomst is georganiseerd door VVD Dordrecht. Het Dordtse VVD gemeenteraadslid Maarten Burggraaf heeft in het najaar van 2015 WhatsApp Buurpreventie opgezet. Met deze bijeenkomst beoogt de VVD de deelnemers een kijkje achter de schermen geven bij de politie, de contacten tussen politie en deelnemers te versterken en ideeën op te doen hoe de WhatsApp buurtpreventie in Dordrecht nog effectiever georganiseerd kan worden.

De deelnemers zullen die avond ook in enkele kleinere ‚werkgroepjes’ uiteen gaan. In een daarvan zal Bas van der Helm presenteren hoe WhatsApp buurtpreventie in andere steden er aan toe gaat en hoe daar de samenwerking met politie en gemeente verloopt. Bas van der Helm studeert Integrale Veiligheidskunde en doet in opdracht van gemeente Zoetermeer een onderzoek naar ‚best practices’ op het gebied van WhatsApp buurtpreventie in Nederland.

Het programma van de avond is als volgt:

Hoe gaat het er in de meldkamer van de politie aan toe?
Een medewerker van de meldkamer vertelt zijn praktijkverhalen en beantwoordt uw vragen.

Hoe veilig is mijn buurt?
We bespreken de laatste cijfers in Dordrecht en zoomen in op enkele ontwikkelingen.

Maak kennis met de wijkagent van uw buurt!
De verschillende wijkagenten maken graag kennis met de coördinatoren binnen hun wijk.
Wij zorgen voor gelegenheid om elkaar te leren kennen, gegevens uit te wisselen en actuele ontwikkelingen in uw wijk te bespreken

Maandagavond 4 april, 20:00 uur - 21:30 uur
Stadskantoor Dordrecht (Spuiboulevard)

Info

Organisator:

Adres:

Stadskantoor Dordrecht

Spuiboulevard

Deel dit bericht met je vrienden!