vrijdag 25 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Uw zorg onze zorg

Uw zorg onze zorg

03 maart 2016
Van donderdag 03 maart 2016 tot en met donderdag 03 maart 2016
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Gespreks avond over de stand van zaken WMO en PGBs in Dordrecht. Wat weten we allemaal en wat willen we nog meer wetenUw zorg, onze zorgDe Gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 en de Participatiewet.Voor het eerst kreeg één partij, de gemeente, zeggenschap over praktisch het hele sociale domein.

De decentralisaties maken het gemeenten mogelijk dwarsverbanden te leggen tussen de Wmo/Awbz, de Jeugdzorg en het domein van werk en inkomen. Dat betekent: de inzet op preventie en ondersteuning bundelen en efficiënter aanbieden.De decentralisaties zijn ingezet om in de zorg te kunnen bezuinigen en om de zorg dichter bij de patiënt te brengen.

Ook om de bewustwording en zeggenschap van de patiënt te vergroten. Lichte zorg waar het kan en zwaardere zorg waar het moet.Vele gemeentes, ook Dordrecht, worstelen nog met het goed laten lopen van de nieuwe processen. GroenLinks heeft verschillende keren gevraagd om meer transparantie in de resultaten van de decentralisatie in de zorg, waarop geen duidelijke antwoorden kwamen. Het rapport van de rekenkamer “Voor de (D)raad ermee” is hierover duidelijk, er zijn nog veel onzekerheden.

Groen Links wil graag de ervaringen delen met iedereen die met zorg te maken heeft.Heb je te maken gehad met de decentralisatie als cliënt, mantelzorger, directe betrokkene, familie of vriend(in), uitvoerende beroepskracht, leidinggevende in de zorg, beleidsambtenaar of vrijwilliger: “Vertel ons hoe het tot nu toe is gegaan!”.Op 3 maart 2016 kunt u uw ervaringen delen met elkaar en met de werkgroep Zorg van GroenLinks. De raadsleden kunnen uw ervaringen dan weer meenemen naar de discussie in de Drechtraad. Graag zien wij u op 3 maart 2016 om 20.00 uur in het stadskantoor van Dordrecht aan de Spuiboulevard. Meld je aan bij Frans-Bauke: f.b.vandermeer@fsw.eur.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

GroenLinks Dordrecht

Stadskantoor Dordrecht Spuiboulevard

0644070697

kittykruger61@gmail.com http://Dordrecht.groenlinks.nl
Deel dit bericht met je vrienden!