donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Luisteren en fluisteren tijdens concerten Dordrechts Museum

Luisteren en fluisteren tijdens concerten Dordrechts Museum

31 oktober 2014
Van vrijdag 31 oktober 2014 tot en met vrijdag 31 oktober 2014
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

Franse muzikanten brengen mysterieuze en behekste luistermuziek ten gehore
 
Op vrijdagavond 31 oktober organiseert [F]luister twee bijzondere concerten in het Dordrechts Museum: het Dale Cooper Quartet and the Dictaphones + Witxes uit Frankrijk. Zij brengen duistere, dromerige en mysterieuze luistermuziek waarin de herfst doorklinkt en die qua sfeer doet denken aan de films van David Lynch.

Dale Cooper Quartet and the Dictaphones
Dit Franse Quartet bestaat niet uit vier, zoals de naam doet vermoeden, maar uit drie leden. The Dictaphones zijn de gastmuzikanten die op hun platen meewerken. Het collectief laat zich inspireren door minimalisme, fieldrecordings, drones en donkere jazz. Het leidt tot een even bedwelmende als ongemakkelijke muziekbeleving, waarbij de muzikanten hun bewondering voor de films van David Lynch niet onder stoelen of banken steken.

Witxes
De Fransman Maxime Vavasseur had geen beter alter ego kunnen kiezen dan Witxes (spreek uit als Witches). Want behekst is zijn muziek zeker. Het is muziek waar een duister soort betovering van uitgaat. Witxes brengt een wonderlijke en intrigerende mix van postrock, jazz, ambient, neoklassiek en zelfs metal, en is in geen van deze hokjes echt te plaatsen.

[F]luister is een initiatief voor intense luistermuziek in Dordrecht en tevens initiatief van de mensen achter Urban Explorers in samenwerking met het Dordrechts Museum. Meer info: www.fluister.org
Vrijdag 31oktober l 20.30 uur l € 7,50 l De Zaal, Dordrechts Museum l tickets vanaf een uur voor aanvang.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!