donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Duellerende dichters bij Pictura’s Poetry Slam

Duellerende dichters bij Pictura’s Poetry Slam

29 oktober 2014
Van woensdag 29 oktober 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Woensdag 29 oktober om 20.00 barst de strijd los. Een groep jonge dichters kruisen de degens in Pictura’s Poetry Slam. Tijdens deze wedstrijd dragen de dichters voor uit eigen werk en bepaalt het publiek en/of de jury de winnaar. De beste gaat door naar de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2015.
 
In verband met de tentoonstelling 200 jaar koninkrijk – 200 jaar schilderkunst en het 240-jarig bestaan van het Teekengenootschap Pictura is dit jaar een thema verbonden aan de slam: eigentijdse romantiek. De deelnemers dienen dit thema in hun voordracht te verwerken.
 
De deelnemers voor 29 oktober zijn: Sven de Swerts, Nathalie van Meurs, Roel Weerheijm, Luuk Imhann, Von Solo, Amber-Helena Reisig, Loren Brouwers, Jelmer van Lenteren, Philip Meersman en Irene Siekman. De host van de avond is dichter Merijn Schipper.
 
Een Poetryslam is een soort combinatie van literatuur en sport. Het is een wedstrijd waar dichters voordragen uit eigen werk. Het publiek en/of de jury kiest de winnaar door middel van stemmen of applausmeting.
 
Het NK Poetryslam wordt sinds 2002 gehouden en vindt plaats tijdens de week van de poëzie (30 januari – 4 februari 2014) in Utrecht. De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee ‘De Gouden Vink’, vernoemd naar Simon Vinkenoog.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Teekengenootschap Pictura

Voortsraat 190-192

+31(0)78 6149822

info@pictura.nl www.pictura.nl
Deel dit bericht met je vrienden!