donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Muziek van Maya’s en Indianen in Machine 3

Muziek van Maya’s en Indianen in Machine 3

24 oktober 2014
Van vrijdag 24 oktober 2014 tot en met vrijdag 24 oktober 2014


Fluittist Chris Hinze brengt met een aantal muzikale vrienden: Sun, Wind, Water, Rain & Corn. In deze muzikale voorstelling staat de Maya en Indianencultuur van Mexcio centraal staat. Op vrijdag 24 oktober is de voorstelling te zien in Machine 3 in het Energiehuis. Een must voor iedereen met belangstelling voor bijzondere culturen en muziekstijlen.

Na het grote succes van 2013, toen nagenoeg alle zalen uitverkocht waren, is er nu een kleine reprise van deze spectaculaire multimediavoorstelling. De muziek tijdens Sun, Wind, Water, Rain & Corn komt van Chris Hinze, zangeres Reut Rifka, keyboardspeler Coen Molenaar en de groep Del Silencio. Tijdens de voorstelling worden beelden geprojecteerd van beeldend kunstenaar Wouter Stips met wie Chris Hinze zes weken door Mexcio trok.  

De voorstelling is al een spektakel voordat nog maar een noot gespeeld is. Dat heeft alles te maken met de bijzondere muziekinstrumenten die Del Silencio bespeelt zoals een didgeridoo en een grote plaatgong die een combinatie is van tamtam en gong/klankbuizen waarvan de langste bijna 2 meter is. De pers was laaiend enthousiast over de voorstelling.

DE TELEGRAAF: “Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must!”
TROUW: “Een waanzinnig concert! Onnederlands! Een amalgaam van muziekculturen en stijlen.’’

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis - Machine 3

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!