donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Alzheimer Café - ‘Dementie, met vallen en opstaan’

Alzheimer Café - ‘Dementie, met vallen en opstaan’

21 oktober 2014
Van dinsdag 21 oktober 2014 tot en met dinsdag 21 oktober 2014
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Alblasserdam - In de recreatiezaal op de 1e etage van seniorencomplex Het Anker aan het Wilgenplein te Alblasserdam wordt op dinsdag 21 oktober weer een Alzheimer Café gehouden. Het onderwerp van deze avond is: ‘Dementie, met vallen en opstaan’. Ditmaal is mevrouw Tanja Viergever te gast, zij werkt als fysiotherapeut bij Rivas Zorggroep. Ze geeft praktische tips hoe instabiliteit en valrisico bij mensen met dementie te voorkomen.

Ouderen met dementie kunnen bang zijn om te vallen. Voor ouderen kunnen de gevolgen van zo’n struikelpartij groot zijn. Helemaal als het gaat om (thuiswonende) mensen met dementie, die afhankelijk zijn van een mantelzorger. Om vallen zoveel mogelijk te voorkomen en hoe angst na zo’n buiteling overwonnen kan worden geeft fysiotherapeute Tanja Viergever tijdens deze editie van Alzheimer Café praktische tips. Thuis kunnen ouderen veel doen om de valrisico’s te beperken verteld Tanja. Bewegen en in beweging blijven, zoals het doen van de boodschappen, is juist belangrijk. Een buiteling, mogelijk ingrijpend lichamelijk letsel en een nare ervaring voorkomen, vraagt voor mensen met dementie soms specifiekere aandacht en advies.

Uw vragen en de ziekte van Alzheimer staan deze avond centraal. De bezoekers kunnen onderling ervaringen uitwisselen. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland zijn aanwezig met folders en brochures. Het Alzheimercafé Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en duurt tot 21.30 uur. Er staat een kopje koffie of thee voor u klaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Annemieke Kikkert, teamleider bij Rivas via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.kikkert@rivas.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Rivas Zorggroep

Recreatiezaal Het Anker

Deel dit bericht met je vrienden!