donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Open huis Hospice De Patio en De Rozenhof

Open huis Hospice De Patio en De Rozenhof

11 oktober 2014
Van zaterdag 11 oktober 2014 tot en met zaterdag 11 oktober 2014
Van 11:00 uur tot en met 15:00 uur

Op zaterdag 11 oktober 2014 houden Hospice De Patio en De Rozenhof (palliatieve unit van verpleeghuis De Sterrenlanden) open huis in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Zowel De Patio als De Rozenhof, beiden onderdeel van de Dordtse zorginstelling Het Spectrum, zetten die dag hun deuren tussen 11.00 en 15.00 uur open voor belangstellenden.

In een hospice/palliatieve unit rondkijken als de nood nog niet aan de man is, is vaak een nuttige en rustgevende ervaring. De huiselijke sfeer, de gemeenschappelijke huiskamer en het kennismaken met de medewerkers – overwegend vrijwilligers - kan het onbestemde gevoel wat men vaak nog bij een hospice heeft, direct wegnemen. Wanneer de moeilijke laatste fase dan aanbreekt, zijn mensen in ieder geval een stuk beter voorbereid.

De internationale Dag van de Palliatieve Zorg vindt voor de tiende keer plaats. Het internationale thema is: ‘Who Cares? We do!’ In Nederland is het thema: ‘Van betekenis tot het einde’. De dag wordt georganiseerd om mensen te laten weten dat palliatieve zorg bestaat en dat er diverse keuzes bestaan voor de laatste levensfase. Thuis lijkt de beste optie, maar is dat lang niet altijd wanneer het levenseinde nadert.

Hospice De Patio is gevestigd aan de Markettenweg 50 en De Rozenhof aan de Algolring 2 te Dordrecht. Beide instellingen vervullen een regionale functie.

Info

Organisator:

Adres:

Dordtse Zorginstelling Het Spectrum

Markettenweg en Algolring

Deel dit bericht met je vrienden!