donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Ernst de Corte en Guus Westdorp

Ernst de Corte en Guus Westdorp

11 oktober 2014
Van zaterdag 11 oktober 2014 tot en met zaterdag 11 oktober 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Lied van mijn vader
Op zaterdag 11 oktober zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules op het podium van Ketel 1 in het Energiehuis. Jules de Corte was een virtuoos pianist, een woordkunstenaar, meester van het luisterlied en zanger met een kritische blik op de maatschappij. Aanvang concert is  20.00 uur.

Ernst:’ Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’.’  Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen. Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist, deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met onder andere Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met Ramses, De Liederen, zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

Info

Organisator:

Adres:

ToBe Cultuurcentrum

Muziekstroom

Deel dit bericht met je vrienden!