donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Coming Out Day op Leerpark Dordrecht

Coming Out Day op Leerpark Dordrecht

11 oktober 2014
Van zaterdag 11 oktober 2014 tot en met zaterdag 11 oktober 2014


11 Oktober is het Coming Out Day. De dag dat lesbiennes, homo- biseksuelen en transgenders openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Een gelegenheid om dit onderwerp ook voor scholieren onder de aandacht te brengen. De afdeling Roze in Blauw van Politie Eenheid Rotterdam organiseert daarom op woensdag 8 oktober 2014 een informatiemarkt op de Leerparkpromenade in Dordrecht.

Roze in Blauw is een team politiemensen die de belangen behartigt van mensen die slachtoffer worden van incidenten omdat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Daarnaast zijn zij er ook voor hun eigen collega’s. In deze tijd van individualisering vindt Roze in Blauw het belangrijk dat jongeren meer openstaan voor andersgezinde en respect krijgen voor degene die voor hun geaardheid uitkomen. Bovendien wil Roze in Blauw de scholieren laten zien, dat zij ook bij de Politie terecht kunnen als ze vanwege hun seksuele geaardheid gepest worden op school.

Tijdens deze dag geven politiemensen van Roze in Blauw presentaties en is de wijkagent van het Leerpark Dordrecht aanwezig om vragen van scholieren en docenten te beantwoorden. Daarnaast zullen er ook andere ketenpartners aanwezig zijn op deze informatiemarkt.

Wilt u als school hier ook aan deelnemen en bent u nog niet aangemeld? Stuur dan een e-mail naar rozeinblauw@rijnmond.politie.nl t.a.v. Patric van Boven Kaarsmaker.  

Info

Organisator:

Adres:

De afdeling Roze in Blauw van Politie Eenheid Rotterdam

Leerparkpromenade

Deel dit bericht met je vrienden!