woensdag 4 augustus 2021

Alles over De Drechtsteden

Recycle oud plastic tot een gadget in de Duurzaamheidsfabriek

Recycle oud plastic tot een gadget in de Duurzaamheidsfabriek

10 oktober 2014
Van vrijdag 10 oktober 2014 tot en met vrijdag 10 oktober 2014
Van 12:00 uur tot en met 16:00 uur

Kom op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, naar de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark en ervaar zelf hoe leuk duurzaamheid kan zijn. Laat uw oude plastic recyclen tot een duurzame gadget of neem deel aan een rondleiding door de fabriek. In de Duurzaamheidsfabriek komen bedrijfsleven, onderwijs en techniek op een innovatieve manier samen.

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Stichting Urgenda. Urgenda wil op deze dag laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is en ziet deze dag als een mogelijkheid om tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen. De Duurzaamheidsfabriek en het Leerpark zijn een icoonproject van Stichting Urgenda.

Programma
De Duurzaamheidsfabriek is op vrijdag 10 oktober van 12.00 tot  16.00 uur geopend voor publiek. Iedere anderhalf uur is er een rondleiding langs de diverse projecten en bedrijven in de fabriek. De rondleidingen starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Tussen 12.00 en 16.00 uur bent u ook welkom om oude plastic flessen in te leveren en het recycleproces van dichtbij te volgen. Uiteindelijk gaat u met een leuke gadget naar huis!

Duurzaamheidsfabriek
De Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark brengt onderwijs en bedrijfsleven samen. Een uniek centrum voor leren en werken aan duurzame technologie voor de 21ste eeuw waar kennisontwikkeling centraal staat. In deze inspirerende leer- en werkomgeving ontstaan op vele fronten interessante kruisbestuivingen die de regionale arbeidsmarkt goed kan gebruiken. Het gebouw is een ontwerp van architect Thomas Rau.

Info

Organisator:

Adres:

Duurzaamheidsfabriek

Leerpark

Deel dit bericht met je vrienden!