donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

De ANBI-status; voordelen en voorwaarden

De ANBI-status; voordelen en voorwaarden

07 oktober 2014
Van dinsdag 07 oktober 2014 tot en met dinsdag 07 oktober 2014
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Op dinsdag 7 oktober 2014 geeft Angélique van Horik MSc RB, belastingadviseur bij Verstegen Accountants en Adviseurs te Dordrecht, een workshop over de ANBI status voor de bestuurders van vrijwilligersorganisaties in het recent geopende Vrijwilligershuis Drechtsteden te Dordrecht.
 
Een instelling die (nagenoeg) uitsluitend het algemeen nut beoogt komt in aanmerking voor de ANBI-status. Om aangewezen te worden als ANBI dient een instelling aan diverse voorwaarden te voldoen (van de vormgeving van de statuten tot aan een publicatieplicht). En welke voorwaarden brengt de ANBI-status vervolgens met zich mee? Wat is voor een stichting of vereniging de beste keuze?

Angélique van Horik legt het uit tijdens de workshop op dinsdag 7 oktober 2014 van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 25,- per organisatie, waarvan maximaal 2 deelnemers aan de workshop kunnen deelnemen.
Cursussen via het Vrijwilligershuis Drechtsteden

Op 12 september j.l. is het Vrijwilligershuis geopend. Cursussen van diverse organisaties worden aangeboden via de Vrijwilligersacademie, die onderdeel uitmaakt van het Vrijwilligershuis. Ook de computercursussen van het SSKW worden daar aangeboden. Het is de bedoeling dat op termijn zoveel mogelijk cursussen voor vrijwilligers in de Drechtsteden via deze site worden gepubliceerd. Zo kunnen zij op één centraal punt kiezen uit alle cursussen die worden aangeboden.

Aanmelden
De workshop vindt plaats in het Vrijwilligershuis. Aanmelden kan via de website. Voor meer informatie kan men bellen, langskomen op de Spuiweg in Dordrecht of mailen. Geïnteresseerden wordt verzocht zich aan te melden en te betalen vóór maandag 22 september 2014.
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!