donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Trempera

Trempera

05 oktober 2014
Van zondag 05 oktober 2014 tot en met zondag 05 oktober 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Op zondagmiddag 5 oktober speelt in Jazzpodium DJS het jonge kwintet Trempera! uit Amsterdam. Een persoonlijke en muzikale klik in 2009 in Barcelona zorgde ervoor dat de masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam besloten als band verder te gaan. Met prikkelende arrangementen, eigen composities en een gedreven speelstijl wisten ze sindsdien nationaal en internationaal de aandacht te trekken van publiek en award-jury's.

Eerder dit jaar was Trempera! een van de finalisten in de Dutch Jazz Competition. Ook op internationaal niveau valt het kwintet op. Dit voorjaar deed Trempera! mee aan de Keep An Eye International Jazz Award 2014, een competitie voor jazzbands met buitengewoon talent van de Manhattan School of Music in New York, Temple University Philadelphia, Sibelius Academie Helsinki, Kunstuniversität Graz en het Conservatorium van Amsterdam.
Met succes, want vier prijzen konden mee terug naar huis: winnaar van de halve finale, tweede in de finale, 'beste solist' voor pianist Xavi Torres en de award voor het beste Monk-arrangement.

De naam 'Trempera' is net als het idee voor de samenwerking afkomstig uit Catalonië. De officiële betekenis is 'met kracht en enthousiasme', maar staat tegenwoordig ook voor het wat plastischer 'erectie'. De mannen mikken dus vast op een staande ovatie!

LINE UP
Bruno Calvo, trompet – Lluc Casares, tenorsax/basklarinet – Xavi Torres, piano – Giuseppe Romagnoli, bas – Joan Terol, drums.

Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 8,-- / leden, studenten, <25 € 4,--
www.jazzpodiumdjs.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!