donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Benjamin Herman Trio & Daniel von Piekartz

Benjamin Herman Trio & Daniel von Piekartz

04 oktober 2014
Van zaterdag 04 oktober 2014 tot en met zaterdag 04 oktober 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 04-10-2014 - 20:00 uur Energiehuis Dordrecht  Kaartjes bestellen op www.muziekstroomdordrecht.nl

Benjamin Herman: ‘Ik speelde voor het eerst met Daniel tijdens een sessie in de Kring, een jaar of drie geleden. Behalve dat hij een goede pianist is, kan hij ook heel mooi jazz zingen en is hij kneitermuzikaal. Deze zomer brengen we een plaat TROUBLE uit met stukken van o.a. Henry Mancini, Fats Waller en Sly Stone, JJ Cale en Cal Tjader. In een jazzbewerking, dat wel. Het ene album van Herman is nog maar net (meestal jubelend) besproken of er ligt alweer een nieuwe. In de afgelopen jaren bracht hij met zijn trio de albums Solo en Live uit en dit jaar werkt hij samen met de bijzonder getalenteerde zanger/pianist Daniel von Piekartz, een van de best bewaarde geheimen van de jazz- en soulwereld. Jong talent Von Piekartz en Herman ontmoetten elkaar in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, dat in 2011 onder leiding stond van Herman.

Het nieuwe album wordt in de zomer van 2014 gepresenteerd op het North Sea Jazz Festival, en is een vocale voortzetting in de traditie die we van Hermans trio gewend zijn. De composities krijgen een postmoderne makeover waar menig nachtclubbezoeker de laatste tram (of metro) voor zou willen missen. Daarnaast uiteraard het nodige vuurwerk dat we van Herman en consorten gewend zijn. Losjes, toegewijd, een knipoog hier en een dosis opwinding daar, dat is de muziek van Benjamin Herman en Daniel von Piekartz. Puttend uit Hermans immer uitdijend oeuvre zijn de concerten van zijn trio altijd een belevenis, met gegarandeerd "something to pat your foot to".

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!