donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Singer-songwriter Sebastiaan Benjamin tijdens tweede Museumavond

Singer-songwriter Sebastiaan Benjamin tijdens tweede Museumavond

03 oktober 2014
Van vrijdag 03 oktober 2014 tot en met vrijdag 03 oktober 2014
Van 17:00 uur tot en met 21:00 uur

Op vrijdag 3 oktober presenteert het Dordrechts Museum de tweede van drie bijzondere Museumavonden met als thema Graag Gezien. Na een mooie eerste editie op vrijdag 19 september wordt het podium komende vrijdag weer gevuld met acts van Dordtse bodem. Wat dacht je van een akoestisch optreden van singer-songwriter Sebastiaan Benjamin met zijn band? Of van een voordracht van woordkunstenaar Elten Kiene bij zijn favoriete kunstwerk? Dit is zomaar een greep uit het gevarieerde programma. Jong en oud is welkom, dus neem vrienden, buren en familie mee naar een avond vol verrassingen in het museum!

Programma Museumavond Graag Gezien
Vrijdag 3 oktober van 17.00 -21.00 uur
GRATIS ENTREE

Instaprondleidingen Graag Gezien
Voor de liefhebbers starten er gratis instaprondleidingen van 30 minuten door de tentoonstelling Graag Gezien. Kijken kan op veel manieren, een schilderij heeft meer dan één verhaal. Kijk en praat mee tijdens deze inspirerende rondleiding. Bezoekers kunnen zich ter plekke inschrijven voor een rondleiding bij de balie in het museum. Kom op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plekken!

Aanvangstijden: 17.30 uur, 18.30 uur en 19.30 uur

Kartikituur 2000
Wil jij een portret van jezelf binnen drie minuten? Zoek dan naar de wandelende tekenmachine Kartikituur in het museum en poseer! Net zoals in een fotohokje…maar dan anders!

Tijden: doorlopend van 17.30 – 20.30 uur

Optreden spokenword artist Elten Kiene (beter bekend als Ella)
Woordkunstenaar Elten Kiene nodigt op 3 oktober het publiek weer uit om met andere ogen te kijken naar kunst. Want dat is precies waar het in Graag Gezien om gaat. De kunst van het kijken. We hebben hem gevraagd om een gedicht te schrijven bij zijn favoriete kunstwerken uit de tentoonstelling. Deze gedichten draagt hij voor bij het werk op zaal.

Tijden: 19.00 – 19.15 uur en 20.00 – 20.15 uur

Live optreden van singer-songwriter Sebastiaan Benjamin + band
De Dordtse Sebastiaan Benjamin vangt zijn hersenspinsels in pakkende melodielijnen, ondersteund door zijn kabbelende gitaarspel. Zijn niet alledaagse stemgeluid nodigt uit tot luisteren. Zijn eigenzinnige teksten geven stof tot nadenken. Sebastiaan neemt het publiek mee terug naar de essentie van zijn creaties; een boodschap verpakt in een mooie harmonie.

Tijden: 19.15 – 19.30 uur en 20.15 – 21.00 uur

Informatie over de Museumavonden Graag Gezien
Het Dordrechts Museum is van alle Dordtenaren. En heel veel inwoners van de stad hebben - door te stemmen - meegewerkt aan Graag Gezien. Daarom organiseren we drie feestelijke Museumavonden met rondleidingen, muziek en andere activiteiten.
Het programma is opgezet in samenwerking met de wijken.

Informatie over de tentoonstelling Graag Gezien
Het Dordrechts Museum is het huis van duizenden schilderijen, tekeningen en prenten. Een deel hiervan heeft een vaste plaats ‘op zaal’, de rest wordt bewaard in het depot en is maar zelden te zien. Met de tentoonstelling Graag Gezien zet het museum ruim honderd van die verborgen schatten in de schijnwerpers. En welke kunstwerken dat zijn, dat heeft het publiek via (online) stemmen bepaald. Het is een verzameling met een grote diversiteit: schilderijen hangen naast tekeningen, prenten en foto’s, oude kunst naast moderne en hedendaagse werken.

De tentoonstelling Graag Gezien is tot begin maart 2015 te zien in het Dordrechts Museum. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Bezoekadres: Museumstraat 40, Dordrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Dordrechts Museum

Museumstraat 40

078 – 770 87 09

Deel dit bericht met je vrienden!