donderdag 29 juli 2021

Alles over De Drechtsteden

Concert Klassieke Muziek: Violiste Hawijch Elders (15) soleert

Concert Klassieke Muziek: Violiste Hawijch Elders (15) soleert

03 oktober 2014
Van vrijdag 03 oktober 2014 tot en met vrijdag 03 oktober 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Voor zo’n 45 studenten Klassieke Muziek van Codarts Rotterdam begint vrijdag 3 oktober het nieuwe concertseizoen. Die dag vertolken ze als lid van het Codarts Chamber Orchestra werken van Beethoven, Sjostakovitsj, Sibelius en Mendelssohn. Dat gebeurt om 20.00 uur in het Energiehuis (Ketel 1) te Dordrecht. Twee dagen later, op zondag 5 oktober, staan ze met hetzelfde orkest en hetzelfde programma in de Jurriaanse Zaal (de Doelen) te Rotterdam.
Bij beide concerten soleert Hawijch Elders uit Delft. Deze jonge, al meerdere malen gelauwerde violiste, geboren op 31 oktober 1998, is een leerlinge van de vooropleiding Klassieke Muziek van Codarts. Vorig jaar was ze als finaliste van het Prinses Christina Concours 2013 te gast bij De Wereld Draait Door.
Het Codarts Chamber Orchestra staat op 3 en 5 oktober onder leiding van Igor Gruppman, de concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en viooldocent bij Codarts.
Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De school, met in totaal ongeveer 1.000 studenten met 50 nationaliteiten, heeft meer dan 80 jaar ervaring in het opleiden van jonge talenten die een professionele muzikale toekomst ambiëren.
Kaartjes: € 10.00 / t/m 18 jaar gratis

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!