woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Iftarmaaltijd bij Xiejezo

12 juli 2013
Van vrijdag 12 juli 2013 tot en met vrijdag 12 juli 2013
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

De Turkse bewoners organiseren samen met Diverz een Iftarmaaltijd op vrijdagavond 12 juli in wijkgebouw Xiejezo aan de Grote Beerstraat 10. Hiervoor nodigen zij omwonenden en bij de wijk betrokken professionals uit om samen te eten.

Iftar is het Arabische woord voor het breken van de vasten. De Iftar vormt een belangrijk onderdeel van de Islamitische vastenmaand Ramadan. Moslims onthouden zich tijdens de Ramadan van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken.

Aan het einde van de dag wordt het vasten doorbroken en de avondmaaltijd gezamenlijk met familie en vrienden genuttigd. Turkse bewoners uit de wijk en Diverz willen dat graag met omwonenden doen. Iedereen is van harte welkom om 21.30 uur.  Voorafgaand aan het eten krijgt u uitleg over de Ramadan.

Het biedt ook een kans om de Ramadansfeer te ervaren en met elkaar in gesprek te gaan. Omdat het moment van het doorbreken van het vasten samenhangt met het tijdstip waarop de zon ondergaat, wordt pas om 22.05 uur gegeten.  De iftar wordt gefinancierd door  Diverz.

Als u ook gezellig mee wilt eten, dan kunt u zich aanmelden vóór maandag 8 juli. U kunt terecht bij mevrouw Versteeg, zij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoon. Mailen kan ook. Graag naam, telefoonnummer en wijk vermelden.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Diverz

Wijkcentrum Xiejezo, Grote Beerstraat 10

078 - 619 12 76

c.versteeg@diverz.info www.diverz.info
Deel dit bericht met je vrienden!