woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Optreden Pieter-Jan Belder

Optreden Pieter-Jan Belder

28 december 2011
Van woensdag 28 december 2011 tot en met woensdag 28 december 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Opnieuw is Pieter-Jan Belder in Hendrik-Ido-Ambacht te horen. De vorige keren bespeelde hij de klavecimbel o.m. als lid van het ensemble Musica Amphion dat het jubileumconcert van de Stichting Duyschot Concerten verzorgde. Dit keer komt hij met zijn fortepiano naar de Dorpskerk met een repertoire dat zeer geschikt is voor dit instrument.

Deze veelzijdige musicus heeft op veel Europese podia gestaan en is ok nog afgestudeerd blokfluitist. Hij werkte smane met Frans Brüggen, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Kenneth Montgomery en Roy Goodman. Hij begeleidde begeleidde hij solisten als Johannette Zomer, Rémy Baudet, Nico van der Meel, Sigiswald Kuyken, Harry van der Kamp, Wilbert Hazelzet, Kate Clark, Ralph Meulenbroeks en Saskia Coolen.

De fortepiano is de voorganger van de piano die we tegenwoordig kennen. De naam heeft een tegenstelling in zich: hard en zacht als je het vertaalt. De klavecimbel, de voorganger van de fortepiano, had niet de mogelijkheid om grote verschillen te maken in harde en zachte klanken. Dat lukt wel op de fortepiano. Componisten als Haydn, Mozart en anderen grepen de mogelijkheid van dit instrument met beide handen aan en maakten composities waarin deze eigenschap tot zijn recht kwam. Onze piano heeft zich uit de pianoforte ontwikkeld.

Pieter-Jan Belder speelt tijdens het concert op een kopie van een 18e eeuws Oostenrijks instrument. In dat concert komen Mozart, Haydn, Wilhelm Friedemann Bach en Beethoven langs om muzikaal afscheid te nemen van 2011.

Na twee-en-een-halve week wordt de Duyschotserie in 2012 voortgezet met Blazers in de Barok, met o.m. de in onze regio bekende Anja van der Maten op hobo. Zij traden in het concertseizoen 2009-2010 succesvol op in de Dorpskerk.

Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Stichting Duyschot Concerten

Dorpskerk, Kerkplein

677 17 67

Deel dit bericht met je vrienden!