woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Kinderworkshop Sneeuw!

Kinderworkshop Sneeuw!

28 december 2011
Van woensdag 28 december 2011 tot en met woensdag 28 december 2011
Van 14:00 uur tot en met 15:30 uur

Wie het koude en regenachtige weer van de afgelopen tijd wil ontvluchten, kan vandaag opwarmen in het Dordrechts Museum. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseert het museum de workshop Sneeuw! waarbij de deelnemers een winterse rondleiding door het gebouw krijgen.

Hoewel de straten nog niet bedekt zijn met een dik pak sneeuw, kunnen de kinderen in het museum wel op zoek gaan naar de winter. De deelnemertjes zien tijdens de rondleiding dat de meeste schilders de zomer in hun doeken verwerkten, maar dat een aantal er juist voor koos om de winter te schilderen. Waarom zouden ze dat zo leuk vinden? Wat kun je schilderen als je aan de winter denkt? Hoe zou je de winter kunnen afbeelden en hoe schilder je sneeuw? Met deze vragen worden de kinderen aan het denken gezet.

Opdracht
In het educatief atelier kunnen zij na de rondleiding hun creativiteit de vrije loop laten en zelf een kunstwerk maken. Wel krijgen ze een opdracht mee: maak je eigen perfecte winterlandschap. Stel je voor dat jij een nieuw schilderij mag maken voor het museum, hoe zou ‘jouw’ winter er dan uitzien? Denk je aan sneeuw, skiën, schaatsen, sleeën, de kerst of warme chocomel met slagroom?

De kinderworkshop Sneeuw! Kosten: €1,50. Graag vooraf aanmelden via  email of telefoon.

Deel dit bericht met je vrienden!