woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Film: Yves Saint Laurent

Film: Yves Saint Laurent

17 december 2011
Van zaterdag 17 december 2011 tot en met zaterdag 17 december 2011
Van 13:00 uur tot en met 15:00 uur

Deze film, vol authentieke filmbeelden, interviews en wervelende modeshows, nodigt de kijker uit de intimiteit van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé te ontdekken, twee geliefden die onze wereld hebben veranderd...

De entreeprijs is € 3,50 voor wel en niet leden, inclusie koffie en thee. Kaarten kunnen besteld worden op de website van de Bibliotheek A tot Z of aan de balie van de Centrale Bibliotheek Dordrecht.

Verhaal
Wanneer de 21-jarige Yves Saint Laurent eind jaren 50 Pierre Bergé ontmoet, vindt hij de man van zijn leven. De timide jongen heeft zojuist de leiding gekregen over het slechtlopende modehuis Dior en weet met zijn baanbrekende ontwerpen de aandacht van de wereld op zich te vestigen. Dior wordt weer een topmerk en al snel beginnen de twee geliefden voor zichzelf. Dit is het begin van een wervelende carriere, Yves St. Laurent en Pierre Bergé zetten de wereld op z'n kop. Omgeven door hectiek en glamour begeven de geliefden zich van de Parijse catwalk naar Studio 54 in New York, van bohémien Greenwich Village tot Marokko. Een leven gevuld met vrienden als Mick Jagger en Andy Warhol, doordrenkt van schoonheid en kunst, maar ook van drugs en bittere melancholie. In 2008, na het overlijden van Yves, besluit Pierre afstand te doen van hun gezamenlijke kunstcollectie die ze met zo veel passie hadden opgebouwd. Hierdoor onthult hij de vruchten van hun permanente zoektocht naar schoonheid en verleiding.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

de Bibliotheek A tot Z

Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153

078 620 55 00

service@debibliotheekatotz.nl www.debibliotheekatotz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!