woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

The Dynaflow in Jazzpodium DJS

09 december 2011
Van vrijdag 09 december 2011 tot en met vrijdag 09 december 2011
Van 22:30 uur tot en met 00:45 uur

Drummer Eduard Nijenhuis en bassist Jan Markus hebben begin 2011 The Dynaflow opgericht. (Dynaflow is de befaamde automatische transmissie van het automerk Buick van General Motors uit de jaren 50. Een zeer toepasselijke bandnaam voor dit duo).

De mannen kennen elkaar al jaren van de Haagse blueswereld en spelen samen in Frenk & the Locals, een Haagse bluesband met Frenk van Meeteren als frontman. Tevens begeleiden zij als ritmesectie reeds vele jaren de maandelijkse bluessessies in Jan Pet Blueslokaal in Den Haag. Daarnaast vallen zij regelmatig in als er in het land een drummer en bassist voor een gig gevraagd wordt.

Bassist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis vormen een blues ritmesectie pur sang. Door jaren met elkaar op de planken te staan, voelen zij elkaar aan als geen ander. Zij zijn een geoliede machine. Naast hun geprezen strakke ritmes, van USA-shuffles tot zuigende slowbluesen, is hun muzikale creativiteit alom bekend.

Jan Markus            - bas
Edward Neijenhuis - drums
Robbert Fossen     - zang, gitaar
Peter Struijk          - gitaar

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Johan van Helvoort

Grotekerksplein 1

j.l.van.helvoort@kpnmail.nl www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!