woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Lezing Hoe gezonde grond zorgt voor aardige mensen

Lezing Hoe gezonde grond zorgt voor aardige mensen

06 december 2011
Van dinsdag 06 december 2011 tot en met dinsdag 06 december 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

De bodem in Nederland verarmt, maar veel wordt er niet over gesproken in het publieke debat. Toch is het gezond houden van de bodem voor de productie van voedsel cruciaal voor de toekomst van Nederland.

De bodem in Nederland (en elders) verarmt. Waar vroeger na het ploegen honderden vogels achter de trekker aanvlogen om te snoepen van het beschikbaar gekomen bodemleven, zijn dat er nu nog maar een paar. En dat terwijl een gezonde bodem cruciaal is voor duurzame landbouwopbrengsten.

Toch is de bodem een weinig besproken onderdeel. Tijdens deze avond neemt Bessie Schadee van het burgerinitiatief Gezonde Gronden ons mee in de onderbouwing voor haar uitspraak ‘Gezonde grond zorgt voor gezonde planten en dieren, en daarmee voor gezonde mensen die vaak ook aardiger voor elkaar zijn’.

‘Het belang van de bodem’ is de zesde in een reeks van zeven bijeenkomsten die IVN Consulentschap Zuid-Holland door de hele provincie organiseert onder de noemer ‘Ontwikkelingen op het gebied van Natuur & Duurzaamheid’. In deze reeks werkt IVN samen met haar lokale afdelingen en met verschillende partners uit de groene hoek die duurzaamheid belichten vanuit het perspectief van de natuur.

Kijk voor meer informatie over de lezingenreeks op de website. Aan deelname aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

IVN

Het Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1

www.ivn.nl/zuidholland
Deel dit bericht met je vrienden!