woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Herdenkingsdienst 65 jaar Indisch Dordrecht

30 augustus 2011
Van dinsdag 30 augustus 2011 tot en met dinsdag 30 augustus 2011
Van 20:00 uur tot en met 21:30 uur

Het is 65 jaar geleden dat de Indische Nederlanders het huidige Indonesië hebben verlaten en 300.000 Nederlanders verlieten in een diaspora hun geboorteland of het land waar ze gewoond hebben en probeerden in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen.

De meesten hebben een hele moeilijke periode achter de rug, vanwege de bezetting in de Tweede Wereldoorlog en kwamen er getraumatiseerd vandaan. Veelal berooid en ontredderd zonder middelen kwamen ze per schip, per trein of per vliegtuig in een voor hen onbekend land en cultuur.

De meeste ouderen van toen zijn nu 80-90 jaar of zijn overleden. Hun kinderen en nazaten hebben inmiddels een bestaan opgebouwd, carrière gemaakt en willen op dinsdag 30 augustus as degene herdenken die toen ons hier hebben gebracht met een bijeenkomst in de Grote Kerk van Dordrecht.

De bijeenkomst gaat vooraf aan een Indisch evenement INDOrdt (INDO’s in Dordrecht) Fair dat gehouden wordt van 1 t/m 11 september en plaats vindt in de gehele historische binnenstad van Dordrecht. INDOrdt Fair is tevens een tribute aan de Nederlandse samenleving.

Voor wie? iedereen is welkom
Zaal open vanaf 19.00 uur
Bijdrage € 2.50 p/p incl. koffie/thee
Kaarten Vooraf ING 5991712 of aan de kassa
Na de dienst is er gelegeheid om na te praten.

Deel dit bericht met je vrienden!