woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Toerfiets Rabobank Molentocht

27 augustus 2011
Van zaterdag 27 augustus 2011 tot en met zaterdag 27 augustus 2011
Van 08:00 uur tot en met 16:00 uur

De standaard fietstoertocht wordt vanuit Dordrecht verreden over 120 km door de mooiste plekjes van de prachtige Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er is ook een verkorte route van 80 km, voor wie wel sportief wil fietsen, maar 120 km te veel van het goede vindt.
En dan is er ook nog een kortere route van 40 km, voor bijvoorbeeld gezinnen en dergelijke, mensen die wel graag fietsen, maar voor wie 80 km nog duidelijk te veel is.
Ook deze 40 km komt in een mooi deel van de Alblasserwaard, langs het riviertje de Alblas/Graafstroom en onder andere langs de molens bij Kinderdijk.

Onderweg is op alle routes veel moois te genieten, zoals prachtige natuur met veenriviertjes, allerlei vogelsoorten, inclusief de ooievaar en natuurlijk erg veel molens.

- Na de start vanuit het clubhuis van “de Mol” voert de tocht over 120 km onder andere door Oud-Alblas, Kinderdijk, De Donk, Groot-Ammers en Goudriaan richting Arkel en dan naar Hoornaar, waar wordt gerust en gestempeld bij café-restaurant “Onder de Linde”.
Na de rust leidt het 2e deel van de tocht de fietsers langs watergangen en riviertjes als de Giessen, via Noordeloos, Meerkerk en Ameide, weer richting Goudriaan.
Verder terug naar de Dordtse Merwelanden, waar in het clubhuis de eindcontrole plaatsvindt.

- De tocht over 80 km volgt tot Groot-Ammers dezelfde route. Verder richting Nieuwpoort, waar wordt gerust en gestempeld bij café “De Dam”.
Het 2e deel van de tocht voert de fietsers via Langerak, Goudriaan, de Graafstroom en Wijngaarden terug voor de eindcontrole in het clubhuis.

- De 40 km tocht tenslotte gaat via Oud-Alblas en Alblasserdam naar Kinderdijk. Hier kan na circa 20 km gerust worden en het 2e deel van de tocht voert de fietsers langs de molens en de boezem via Oud-Alblas en Wijngaarden terug voor de eindcontrole in Dordt.

- Deze fraaie routes zijn volledig “gepijld” en dus voor iedereen te rijden in eigen tempo. Er kan gestart worden vanaf het clubhuis “de Mol” tussen 08.00 en 09.00 uur voor de 120 km, van 09.00 tot 10.00 uur voor de 80 km en tussen 09.00 en 11.00 uur voor de 40 km tocht. Men heeft de tijd tot circa 16.00 uur.

- In het clubhuis is voldoende douche- en kleedruimte aanwezig. Om de fietsers optimaal te begeleiden is er, in geval van pech, een materiaalwagen aanwezig. Heeft U belangstelling, fiets dan mee. Deelnemen is mogelijk voor zowel leden als niet-leden.

Het inschrijfgeld is € 2,- voor de 120 km-tocht en € 1,50 voor de 80- en de 40 km-tochten. Kinderen tot 12 jaar, die onder begeleiding van volwassenen meefietsen, betalen slecht € 0,50. Niet-leden van de NTFU hebben de mogelijkheid een NTFU dagverzekering à € 4,50 te kopen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: B.F. de Haas, tel.: 078- 616 76 96 of op de website

Deelname is voor eigen risico, de vereniging kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, verlies of iets dergelijks. Bij de 120- en 80- km versie is het dragen van een fietshelm verplicht.

Deel dit bericht met je vrienden!