woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Expositie Art for Charity

24 augustus 2011
Van woensdag 24 augustus 2011 tot en met zaterdag 01 oktober 2011


Op initiatief van kunstenares Liesbeth Oudshoorn exposeert LbethO in de etalage van het voormalig postkantoor. Op woensdag 24 augustus om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats van de expositie Art for Charity. De opbrengst van de expositie komt voor 50 % ten goede aan de Speelotheek van MEE Drechtsteden. De Speelotheek leent aangepast spelmateriaal uit aan iedereen met een beperking, ouders of familieleden en aan instellingen.

LbethO
De schilderijen van de expositie zijn gemaakt door Liesbeth Oudshoorn. Zij schildert onder de naam LbethO. Liesbeth wil graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. De tentoongestelde werken zijn haar meest recente serie abstracte schilderijen. Al deze kleurrijke schilderijen zijn van het formaat 100 x 100 cm en in acryl uitgevoerd op doek.

Serie
De serie “African Dreams” is gebaseerd op het overleden adoptieolifantje van de kunstenares. Liesbeth laat het olifantje in de schilderijen als het ware verder spelen. Inmiddels heeft Liesbeth een nieuw olifant weesje geadopteerd. Ook zij mag meespelen in de serie schilderijen.

In de serie “Just a perfect day” heeft Liesbeth zich laten inspireren door de natuur in haar omgeving. Ook regen is noodzakelijk voor groei en bloei, je krijgt wat je nodig hebt. In de natuur komt alles altijd weer goed. Daardoor kan iedere dag een mooie en perfecte dag zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!