woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Excursie insecten kijken in de Elzen

20 augustus 2011
Van zaterdag 20 augustus 2011 tot en met zaterdag 20 augustus 2011
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Vandaag verzorgt de IVN afdeling Dordrecht weer een excursie door boswachterij De Elzen in de polder De Biesbosch. De groep vertrekt vanaf de parkeerplaats van paviljoen De Viersprong ter hoogte van de kruising Oude Veerweg en Noorderelsweg.

Deze wandeling is ook heel geschikt voor (niet al te jonge!) kinderen. De wandeling staat deze keer in het teken van vlinders en andere insecten. De deelnemers zullen zich actief gaan bezig houden met het vangen en bekijken van de verschillende vlindersoorten die in De Elzen voorkomen. Uiteraard gebeurt dit heel voorzichtig en zullen we de gevangen vlinders niet beschadigen! Het IVN zorgt voor alle benodigde materialen.

Insecten zijn koudbloedige dieren, dit betekent dat zij afhankelijk zijn van hun omgevingswarmte. Vlinders moeten bijvoorbeeld eerst ‘opwarmen’ in de zon, alvorens zij actief kunnen worden. Dit is dan ook de reden dat deze wandeling pas om 10.00 uur start. In De Elzen komen verschillende schitterende vlindersoorten voor, we hopen een aantal daarvan deze ochtend te kunnen waarnemen. Ook zullen we verschillende libellen en wellicht kevers en schorpioenvliegen kunnen bewonderen.

Meer informatie vindt u op de website of telefonisch.

Deel dit bericht met je vrienden!