woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Historische filmvoorstelling

07 augustus 2011
Van zondag 07 augustus 2011 tot en met zondag 07 augustus 2011
Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur

Erfgoedcentrum DiEP biedt vandaag tijdens Kunstrondje Dordt weer een historische filmvoorstelling aan. De filmmiddag in Het Hof staat geheel in het teken van vakantievierende Dordtenaren. Er worden beelden getoond van diverse uitstapjes vanaf de jaren dertig tot begin jaren zeventig.

In de jaren vijftig bijvoorbeeld ging een groep bewoners uit de omgeving van de Zeehavenlaan naar een camping in Brabant. Kamperen was erg populair in deze jaren en de beelden tonen aan dat Dordtenaren zich goed vermaakten in de gezonde buitenlucht.

De straat Eigen Haard organiseerde in 1963 een uitstapje voor de jeugd. Met de bus ging een enthousiaste groep kinderen en begeleiders er een dag op uit om in het oosten van het land van de natuur te genieten.

Kleurenbeelden
De meeste Dordtenaren vierden tot ver in de twintigste eeuw vooral vakantie in de regio. Velen bleven thuis en genoten van lokale recreatiemogelijkheden, zoals een bezoek aan het Wantijbad. Een vaartochtje rond het eiland van Dordrecht was voor een Dordtse familie een echt uitje. Slechts enkelen gingen over de grens om vakantie te vieren. Bijzondere kleurenbeelden uit het begin van de jaren vijftig werden geschoten door een familie die tijdens de zomer naar Amerika ging.

De voorstelling eindigt met kleurrijke opnames van de vermaarde Zomertuin-concerten uit begin jaren zeventig in het Wantijpark. Zelfs een jonge Patricia Paay kon daar haar opwachting maken.

De doorlopende filmvoorstelling is gratis te bezoeken.

Deel dit bericht met je vrienden!