woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Opening expositie Kunst om te lezen

06 augustus 2011
Van zaterdag 06 augustus 2011 tot en met zaterdag 06 augustus 2011
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Galerie Misc. kijkt in augustus en september met andere ogen naar letters en tekst. Er is werk van twee internationaal gerespecteerde (typo)grafisch ontwerpers te zien. Vandaag wordt de expositie geopend.

Roeland Otten (Rotterdam) werkt aan zeer uiteenlopende projecten in verschillende disciplines. Hij geeft posters en boeken vorm, produceert video’s en apps, ontwikkelt websites en educatieve games, maar houdt zich ook bezig met architectonische installaties in de publieke ruimte. In een van zijn nieuwste projecten komen verschillende fascinaties samen: letters als driedimensionale objecten, omgevormd tot stoelen. ABChairs zijn inmiddels als beeld de wereld over gegaan, in tientallen design magazines en blogs lovend besproken. Binnenkort zullen ze on demand in productie genomen worden. Misc. is erg trots om prototypen van deze reeks tentoon te kunnen stellen.

Ian Warner (Berlijn) creëerde zijn subtiele typografisch posters uit pure nieuwsgierigheid. Hij vroeg zich af of het mogelijk was een heel boek op 1 pagina te zetten. Een geslaagd experiment dat erg enthousiast ontvangen werd. Onder de naam All the world’s a page brengt hij nu samen met zijn collega’s van Blotto Design verschillende klassiekers uit de wereldliteratuur opnieuw uit. Ondermeer The Illiad van Homerus, Meville’s Moby Dick, Macbeth en The King James Bible zijn nu als poster verkrijgbaar. Zo’n 800.000 letters met een grootte van 2,2 pt (0,78 mm) op 1 vel vormen een prachtig geheel dat de kijker naar zich toe lokt. Het uniforme grijs geeft alleen van dichtbij zijn structuur en zijn verhaal prijs.

Deel dit bericht met je vrienden!