woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Lunchconcert Kunstkerk: Kalevala Ensemble

Lunchconcert Kunstkerk: Kalevala Ensemble

20 mei 2009
Van woensdag 20 mei 2009 tot en met woensdag 20 mei 2009
Van 12:30 uur tot en met 00:00 uur

Kalevala Ensemble is het kersverse trio van sopraan Esther Putter, alt/mezzo Mieke van Laren en pianiste Laura Hölzenspies. Geboeid door verhalen en vertellingen, geïntrigeerd door vreemde talen en gek van laat 19e- en vroeg 20e-eeuwse muziek, ontstond het idee voor een geheel nieuw concertprogramma. De drie dames spelen woensdag 20 mei bij het ToBe lunchconcert dan ook een Oost-Europees programma in de Kunstkerk. Het concert start om 12.30 uur en de entree is gratis.

Tijdens het uur volksmuziek doet het Kalevala Ensemble verschillende Oost-Europese landen aan. Ze beginnen met muziek gebaseerd op het eerste lied uit het Finse nationale epos, de Kalevala. De componist Kodály (Hongarije) gebruikte het epos, een uitgebreid poëtisch verhaal over de avonturen van een held, als basis voor een duettencyclus. Het trio voelt zich aangetrokken tot dit eerste lied uit de Kalevala dat de reden waarom zij zingen verwoordt en heeft daaraan de naam voor het ensemble ontleend.

Het trio zingt enkele stukken uit de door Shostakovich (Rusland) gecomponeerde cyclus op Jiddische volkspoëzie. Verder vertolken zij muziek uit de cyclus Spaanse folkloristische muziek van componist Orbán (Roemenië) en brengen de luisteraar vervolgens weer een eeuw terug via de vloeiende melodische lijnen van Tschaikovsky (Rusland). Kalevala sluit het concert af met werk van Dvorák (Tsjechië), de Moravische duetten. Voor meer info kunt u de website bezoeken of contact opnemen per telefoon of Email.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting To Be

Kunstkerk Museumstraat 65

613 31 44

info@stichtingtobe.nl www.stichtingtobe.nl , www.kunstkerkdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!