woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Voorbereiding 32ste Verkerkloop in volle gang

Voorbereiding 32ste Verkerkloop in volle gang

13 mei 2009
Van woensdag 13 mei 2009 tot en met woensdag 13 mei 2009
Van 18:00 uur tot en met 22:00 uur

Op 13 mei as. gaat voor de 32ste keer De Verkerkloop van start. Populair bij scholen, individuele lopers en bedrijven.
Scholen uit Zwijndrecht kunnen mee doen aan het zgn. scholenkampioenschap: Jongens en meisjes lopen apart en in verschillende leeftijdscategorieën afstanden van 600 tot 1200 meter. Bepalend voor dit scholenkampioenschap is de klassering van de 2 snelste lopers van een school per categorie. De snelste school ontvangt na afloop de wisselbeker die uiteraard voor de volgende loop weer ingeleverd moet worden.

Individuele atleten en trimmers kunnen meedoen met de prestatieloop voor 5 of 10 km. Prijzen zijn er ook nog te winnen, door een verloting op startnummers. En dan is er de bedrijvenloop waarbij bedrijven zich in kunnen schrijven met een zgn. bedrijventeam. Hierbij lopen vier deelnemers voor een gezamenlijke (record)tijd.

Al meer dan 10 jaar ondersteunt Rotaryclub Zwijndrecht Waal&Devel dit evenement. Niet alleen door tijdens de loop zorg te dragen voor een levende afscheiding tussen enthousiast aanmoedigende ouders en grootouders bij het scholenkampioenschap en tijdens de prestatie- en bedrijvenloop op de route te zorgen voor veilige oversteekmogelijkheden.

Voorafgaand aan de Verkerkloop zet Rotary zich actief in om bedrijven te stimuleren met een bedrijventeam in te schrijven dan wel zich aan te melden als sponsor. Bedrijven zijn inmiddels aangeschreven en worden in deze periode benaderd door Rotaryleden met de vraag om mee te doen.

De afgelopen jaren is de Verkerkloop meer dan succesvol geweest: In 2008 liepen ruim 1250 scholieren mee en bijna 850 lopers hadden zich aangemeld voor de bedrijvenloop of individuele loop, opnieuw een record. Rotaryclub Zwijndrecht Waal&Devel zet zich ook dit jaar in om voor 2009 een nieuw record te vestigen. De opbrengst, die vooral uit de bedrijvenloop komt, gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar zal dat Kika zijn. KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Inschrijven kan: www.verkerkloop.nl. Ook voor andere informatie kan men op deze site terecht.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Verkerk

Industrieterrein Molenvliet

610 29 50

info@verkerkloop.nl www.verkerkloop.nl
Deel dit bericht met je vrienden!