woensdag 16 juni 2021

Alles over De Drechtsteden

Vredesmis

05 mei 2009
Van dinsdag 05 mei 2009 tot en met dinsdag 05 mei 2009
Van 20:15 uur tot en met 00:00 uur

De uitvoering van de Vredesmis The Armed Man van de hedendaagse componist Carl Jenkins - bekend van de Soft Machine - belooft een bijzondere toevoeging te worden aan het Dordtse bevrijdingsdagprogramma. Voor de eerste keer zal deze compositie in Dordrecht te horen zijn.

Het Dordtse gemengd koor Orpheus Ensemble is er trots op deze indrukwekkende vredesmis van Carl Jenkins te kunnen vertolken. Aangezien nog nauwelijks elders het werk is uitgevoerd, maakt de Engelse componist zelfs melding van de Dordtse primeur op zijn eigen website.

Het Dordtse Orpheus-koor krijgt ondersteuning  van het JeroenBoschKoor uit Den Bosch, hetgeen nodig is om het massale orkestgeluid van 49 leden van het Tilburgs Begeleidings Orkest te evenaren.
 
Carl Jenkins componeerde The Armed Man gedurende de Kosovo-crisis (1999) met de wens, dat in het nieuwe millenium de weg naar de vrede in de wereld geplaveid wordt. Daarom eindigt de mis dan ook met het prachtige Better is peace than always war (vrede is beter dan altijd maar oorlog)
 
Toegangskaarten voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar via het secretariaat van het koor, telefonisch, de VVV of via de website.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Orpheus Ensemble

de Burgemeester de Raadtsingel

651 11 93

dividor@planet.nl www.orpheusensemble.nl
Deel dit bericht met je vrienden!